Det sker

Museet har endeligt fået brugsret til den gamle kaserne i Odense, men mangler kontrakt..

Der er blevet forhandlet med dele af Odense kommune og velviljen er stor. En kommune er et stort maskineri og det tager noget tid at få alle tandhjul i hak, derfor har museet heller ikke forventet at en brugbar kontrakt og endelige aftaler kunne gøre på en weekend. Der er dog et tidsaspekt for museet, idet vi skal ud og søge midler til de projekter , der skal gøres inden museet kan flytte rigtigt ind og åbne for gæsterne. Projekterne er som sagt mange og spænder fra nye stikkontakter og maling til elevator til gangbesværede og (måske) etablering af en foredragssal.. Drømmene er mange og fondsansøgningerne ligeså. Heldigvis har museet en velfungerende projektgruppe, der arbejder under bestyrelsen og som har erfarne folk til den slags. Vi glæder os til næste kapitel!

 

Første del i en ny saga om den store panserjæger!

I dag fik vores vartegn, den flotte M10 panserjæger, nye døre til maskinrummet. Det var et tungt projekt da hver dør vejer over 75 kg. Men noget skal der jo til når det er en dame på lige godt 30 tons, der skal klædes på! Det er værd at nævne at de døre, der er kommet på, er de originale. Vi har altså bragt hende tilbage til en mere original stand. Der blev også straks diskussioner om hvorvidt motoren kan startes på sådan et bæst, da man nu stod og kiggede direkte ned i maskinrummet. Det er ikke blevet prøvet, men mon ikke vi forsøger en dag 😉  Den nye saga, som jeg nævnte i overskriften, er naturligvis den om panserjægerens nye hjem og hvordan vi får den der ud. Det kommer I til at høre mere om senere..

MUSEET ER LUKKET!!

Museet er lukket for offentligheden indtil videre. Vi ved ikke hvornår vi kommer på plads på den nye adresse, da der stadig er en masse juridisk, der skal være i orden inden nøglerne kan udleveres og istandsættelsen kan begynde. Vi holder jer opdateret og lover et brag af en åbningsfest, når den nye udstilling er parat. Indtil da vil der være aktiviteter som foredrag og lignende – det holder vi ikke op med bare fordi vi ikke har en udstilling. Museets frivillige og faste stab er igang med at lave planer for en ny udstilling, designe en ny hjemmeside, lave undervisningsforløb og meget mere. VI ligger bestemt ikke på den lade side og glæder os til at se jer!

 

Sidste åbningsdag i denne omgang nærmer sig!!

Museet pakker midlertidigt ned den fra slutningen af oktober måned. Indtil da er der gratis entre for alle skoler i Odense kommune (med rundvisning) og naturligvis gratis entre for veteraner (med veterankort). Vi arbejder på at finde et nyt sted til museet og der er flere lokationer i spil. I første omgang glæder vi os til at høre Odense Kommunes udspil som svar på kulturudvalgets indstilling til kommunen, hvilket skulle komme i slutningen af september måned. Forslaget indeholder flytning af museet til den gamle kaserne på sdr Boulevard, hvilket også har været en del af den offentlige debat. Vi glæder os til at høre svaret.

Så foreløbig er sidste dag museet har åbent den 31. oktober – skynd jer og kom forbi!

 

Nyhed!!

Museet er fornylig blevet “Demensvenligt” – en titel, der uddeles når museets personale er blevet sat ind i problemerne for demente og derfor er bedre i stand til at hjælpe ved besøg på museet. En af Museets aktive, Søren Rabenhøj, er engageret i arbejdet med de demente og har således formidlet kontakten og han forsikrer at museets personale nu er klar til at modtage demente.

I den anledning har Museet valgt at introducere ordningen med gratis ture for små grupper af demente. Dette inkluderer en rundvisning blandt andet i museets afdeling om besættelsen, der hos mange demente kalder minder frem. “Det er ikke usædvanligt at de demente selv fortsætter turen, når jeg først har lavet en introduktion” fortæller Søren Rabenhøj, “de husker allesammen deres soldaternummer og så giver de konkrete genstande dem mulighed for at huske og fortælle om deres ungdom.” Med andre ord kan et museumsbesøg give en dejlig dag for ældre og demente.

Hvis det lyder som noget for en du kender (familie eller venner) så er det også Søren I skal kontakte. Museet modtager gerne mindre grupper beboere fra plejehjem, herunder demens ramte, og de har fri adgang til rundvisning sammen med plejepersonale. Tilmelding til Søren Rabenhøj, tlf. 2371 9230, eller mail: soerenrabenhoej@gmail.com  (bemærk: museet er midlertidig lukket ned fra 01 oktober 2017, på grund af flytning, men ordningen fortsætter snarest efter åbning i nye lokaler.)

 

Den 23 august 2017:

Et spændende foredrag med tidligere styrkechef i Mali Generalløjtnant Michael Lollesgaard!

Generalløjtnant Lollesgaard talte om sin tid i Mali og de udfordringer FN står overfor med projekter som disse. Han nævnte blandt andet problematikker som kulturforskelle, uuddannet personel, problemer med genkendelse af den reelle fjende, men generalløjtnanten videregav samtidig et fortrøstningsfuldt billede af forholdene i Mali og de omkringliggende stater. Langsomt men sikkert arbejder FN-soldaterne for at indføre den fred som fredsaftalen beskriver og som befolkningen ønsker, – men som Generalløjtnant Lollesgaard siger er der ingen militær løsning af konflikten, men derimod er politiske beslutninger og enighed nødvendig.

Tusind tak for et flot foredrag!

 

Velfortjent hæder til HISAMs formand, pens. major Lollesgaard fredag 04 AUG 2015 Lollesgaard medalje

4. september blev pensioneret Major Johannes Lollesgaard tildelt Forsvarets medalje for fortjenstfuld indsats

Af katajn Stig Hasløv
Motiveringen for tildelingen var følgende: ” Johannes Lollesgaard tiltrådte i 2011 som leder af Historisk Samling Odense på et tidspunkt, hvor der var oprør og opløsningstendenser samt et meget dårligt samarbejdsklima med den sponserende del af Forsvaret. Johannes har med sin utrættelige indsats fået ført Den historiske samling op til moderne standard og skabt endog meget gode relationer til såvel Forsvaret som Odense Kommune. Kronen på værket var at arrangere en 400 års jubilæumskoncert i Odense Koncertsal – med et gendannet Fynske Livregiments musikkorps – for fuldt hus. Ved arrangementet, der er blevet til gennem uegennyttig indsats og lokale sponsorater og entreindtægter, er det lykkedes at generere ca. 75.000 kr. der vil blive givet til støtte for flere veteranformål”. Medaljen blev overrakt af chefen for hærstaben, Generalmajor H. C. Mathiesen

(Snippet fra hjv.dk)